Geschenkverpakking

Nu te koop, de Zalige Zoete Zaerumse Zamenwerking...

Van honing afkomstig uit eigen streek van Imkerij Agro Bestuiving heeft wijnmakerij Zaerums Genieten een heerlijke honingwijn gemaakt.

 

Een prachtige combinatie om te ontvangen en geweldig om te geven zeker met de feestdagen. 

 

Een fles wijn van 375 ml en een knijpfles zomerhoning van 250 ml verpakt als cadeau voor maar €9,95. 

 

Bestellen kan via de webshop op www.zaerumsgenieten.nl en via telefoon 06-13357373 (Hans) of 06-38924651 (Thijs).Bezoek burgemeester Gilissen

Bezoekverslag:

Op woensdag 22 augustus 2018 is burgemeester Hans Gilissen van de gemeente Venray bij ons bedrijf op bezoek geweest om mee te kijken bij het controleren van de bijenvolken en andere werkzaamheden. We kregen van hem een chocoladeblok met het wapen van gemeente Venray erop. We hebben hem allereerst onze inventaris laten zien. Na een kop koffie zijn we met Hans naar onze bijenhal gereden op het Hoogbroek in Sevenum. Daar hebben we hem een uitgebreide uitleg gegeven over het leven van de bij. Van te voren hadden  we Hans voorzien van een bijenpak zodat hij de bijen van dichtbij kon bewonderen. We hadden onze plaatselijke fotograaf Hans van der Beele uitgenodigd om alles vast te leggen. De foto's zijn te bewonderen op onze website.

Hierna zijn we naar een perceel gegaan waar we 20 bijenvolken hebben staan voor de bestuiving van de courgettes. We hadden het geluk dat ze op dat moment aan het oogsten waren. zodat we de manier van het oogsten van courgettes ook hebben gezien. Het was een mooi plaatje om al die bijen te zien vliegen over dat enorme courgetteveld. Na 1,5 uur zijn we weer richting de Steeg 14a gereden om daar af te sluiten. Als aandenken hebben we hem een potje honing, een knijpfles honing en een blauwe bessenlikeur overhandigd.

Na afloop bedankte Hans ons voor de interessante en gezellige middag en feliciteerde ons met onze geweldige onderneming.

 

 

Bekijk hier de foto's:


Actueel

Kwartaal winnaar...

Winnaar vierde kwartaal 2017 startende ondernemer gemeente Venray.

 

Imkerij Agro Bestuiving is de vierde winnaar in 2017 van "Starter van het Kwartaal". Zoals de naam al doet vermoeden, is Imkerij Agro Bestuiving vooral werkzaam in de agrarische sector en betrokken bij de groente- en fruitteelt.

Thijs Wijnen en Sjaak Buyssen komen uit Sevenum, waar ook hun bedrijf is gevestigd. Maar hun bijen zwermen door de hele regio voor de bestuiving van gewassen. Het is hun belangrijkste inkomstenbron, daarnaast verkopen ze ook honing aan bedrijven en particulieren.

 

Duurzame bezige bijen.

Van huis uit was Sjaak al bekend met de bijen van z'n vader. Ook zijn vriend Thijs heeft bijen en zo kwam het idee om samen iets meer te gaan doen met hun bijen. Beide hebben ze nog een parttime baan, maar in de toekomst willen ze volledig in deze bedrijfstak werkzaam zijn.

In de regio zijn ze het eerste bedrijf dat op deze manier bestuivingen aanbied bij agrariërs. De inzet van hommels is al bekend, maar deze komen na eenmalig gebruik met kasten en al bij het afval terecht. Bestuiving met bijen is een duurzame manier, na terugkomst van bestuiving worden ze weer op sterkte gebracht en kunnen weer opnieuw ingezet worden. Deze werkwijze levert een hogere productie op en een betere kwaliteit van de te oogsten gewassen. De sector ziet het belang van een goede bestuiving steeds meer in. Volstond men vroeger met een hobbymatige manier, de moderne ondernemer wil ook op het vlak van bestuiving een gedegen bedrijfsplan dat Sjaak en Thijs samen met de kweker opstellen.

Naast het bedrijfsmatige, leveren de bijen van Imkerij Agro Bestuiving een belangrijke bijdrage aan biodiversiteit. Door hun bestuiving ontstaan vele vruchten, bessen en zaden welke door vogels, insecten en kleine dieren onmisbaar zijn.

 

De agrarische sector

"De economische betekenis van de bijen voor de bijen wordt onderschat", zegt wethouder Jan Loonen. "De bij staat onder druk, maar is onmisbaar in onze kringloop. Voor onze regio en de wereldwijde leefbaarheid levert een dergelijke onderneming daaraan een heel waardevolle bijdrage."